Turquoise appartement in Maastricht

Modern met een knal kleur
turquoise slaapkamer

Wie/waar

Alleenstaande vrouw. Appartement in Maastricht.

Wensen

Appartement voor een student. De wens om de woonkamer multifunctioneel te gebruiken: als woonkamer en tevens als studieplek.

Kernwoorden: modern, turquoise, functioneel, hout.

De grootste uitdaging: meerdere functies binnen een ruimte.

turquoise hal

Ontwerp

Geen typisch appartement. Ontworpen voor een student, met de wens om de woonkamer multifunctioneel te gebruiken. Daardoor ontstaat er in het interieur een verdeling naar de 3 functies: eten, wonen en studeren.

Deze verdeling komt tot uiting in de middelhoge, houten scheidingswand. De voorkant doet dienst als televisiemeubel en aan de achterkant bevindt zich een studieplek met een laag dressoir over de gehele lengte van de kamer, die ook als een zitplek gebruikt kan worden.

De verbindende factor in dit ontwerp is de kleur turquoise. Deze kleur komt in alle ruimtes terug, zelfs in de badkamer en in de hal. De kleur turquoise komt hier in verschillende tinten voor zoals petrol blauw, mintgroen of aqua. Het combineert perfect met wit, grijs en het warme eikenhout en geeft het interieur een verfrissend gevoel.

De lichte en zachte turquoise tinten in de slaapkamer geven ontspanning en werken rustgevend. Het verassende effect in dit interieur wordt bereikt door het spelen met lijnen en vlakken: de vloer lijkt bijna door te lopen op de muur achter het bed. Lichtgrijze vlakken op de muren en het plafond in combinatie met ton sur ton lichtgrijze gordijnen wekken de illusie van een denkbeeldige, lichtgrijze box die een extra dimensie aan de kamer geeft.

woonkamer5.2
slaapkamer3.3
woonkamer5.2
keuken
Turquoise zithoek